Τα Ελληνικά Πετρέλαια Στηρίζουν το έργο της απορρύπανσης του Θερμαϊκού
11.04.2016

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού, την οποία συντονίζει το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Με δεδομένη την ευαισθησία του σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ο Όμιλος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που απηύθυνε η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, για οικονομική στήριξη προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η προσπάθεια καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου.

Η ΕΛ.ΠΕ Α.Ε. μαζί και με άλλες δύο εταιρίες, την ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε. και την ΕΥΑΘ Α.Ε., ανέλαβαν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα του απορρυπαντικού σκάφους «Αλκίππη», στο οποίο ανατίθεται το έργο του επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, από το λιμάνι έως και το ύψος του Μεγάρου Μουσικής, ενώ όταν παρίσταται ανάγκη θα καλύπτει και τον ευρύτερο άξονα του Κόλπου, από την Αγία Τριάδα μέχρι το Δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα.

Κατά το παρελθόν, η συνδρομή του αντιρρυπαντικού σκάφους προσέφερε σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, αναβαθμίζοντας το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης. Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, η δυσχερής οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με την περιστολή των κονδυλίων του Μακεδονίας-Θράκης, ανάγκασαν την πολιτική ηγεσία του να αναζητήσει χορηγίες από ιδιωτικές εταιρείες και φορείς, προκειμένου να αρχίσει και πάλι το έργο της απορρύπανσης του Θερμαϊκού. Στη πρόσκληση αυτή, ανταποκρίθηκε με προθυμία ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Σήμερα, στην έδρα του Μακεδονίας-Θράκης υπεγράφη η σύμβαση χορηγίας με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του σκάφους, “North Aegean Slops”, παρουσία της Υφυπουργού κας Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά. Τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ εκπροσώπησε ο Διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Ζαχαριάδης.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης χορηγίας ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε:

«Η συμμετοχή μας σε αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια της κυρίας Υφυπουργού, αποδεικνύει τη σταθερή προσήλωση του Ομίλου μας στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάδειξη του παραλιακού μετώπου. Όλα αυτά τα χρόνια τα ‘ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ’ ακολουθούν μια ιδιαίτερα αποτελεσματική περιβαλλοντική πολιτική, θέτοντας υψηλούς περιβαλλοντικούς στόχους για κάθε τους δραστηριότητα. Παράλληλα, συνδράμουν σε κάθε πρωτοβουλία, εκ μέρους της Πολιτείας ή άλλων φορέων, που έχει ως στόχο την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Θέλω να συγχαρώ την Υφυπουργό γι’ αυτή την πρωτοβουλία της και να υπογραμμίσω ότι ο Όμιλός μας θα είναι πάντοτε αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες».