ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΠΕ & ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ: ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
18.09.2018

Το νέο του «σπίτι» στο Ισόγειο του ιστορικού Θεάτρου REX, το οποίο ανακαινίστηκε με την υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και άλλων γενναιόδωρων χορηγών, απέκτησε από εφέτος το Μικρό Εθνικό, προκειμένου να φιλοξενηθούν η «Παιδική και Εφηβική Σκηνή» του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.

Στον συγκεκριμένο χώρο με τις αναβαθμισμένες υποδομές παρουσιάστηκε χθες, Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, το ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου για την καλλιτεχνική περίοδο 2018-2019, το οποίο περιλαμβάνει δεκαοχτώ (18) μεγάλες θεατρικές παραγωγές και μια παράσταση χορού. Το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, με τον καλλιτεχνικό Διευθυντή Στάθη Λιβαθινό, τον αναπληρωτή Θοδωρή Αμπατζή και την υπεύθυνη του «Μικρού Εθνικού» Σοφία Βγενοπούλου, υποσχέθηκαν να υιοθετήσουν προγράμματα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών και θα δίνουν ευκαιρίες στους νέους να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν στο χώρο του Θεάτρου.

Στην ανανεωμένη «Παιδική και Εφηβική Σκηνή» του Εθνικού Θεάτρου δημιουργείται ένας ολόκληρος κόσμος για παιδιά και εφήβους, ένας καλλιτεχνικός παιδότοπος που μέσω των τεσσάρων (4) έργων που θα φιλοξενήσει φιλοδοξεί να δώσει ερεθίσματα στους νέους για να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους, να διερευνήσουν τις ανθρώπινες σχέσεις, την έννοια της ενσυναίσθησης, να διδαχτούν, αλλά και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους.

Στην χθεσινή παρουσίαση, τον Όμιλο ΕΛΠΕ εκπροσώπησε Δ/ντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κα Ράνια Σουλάκη, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε: «Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ξεκινούν για πρώτη φορά τη συνεργασία με το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ και συνέβαλαν στη διαμόρφωση των υποδομών του ΜΙΚΡΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ, γιατί πιστεύουν και επενδύουν στους νέους. Στο δικό τους χώρο θα έχουν πλέον την ευκαιρία, μέσα από τη διδασκαλία, την εμπειρία και άσκηση, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να ανακαλύψουν το ταλέντο τους. Το ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ, ανοικτό σε όλους για ίσες ευκαιρίες και εμπειρίες, μπορεί να  αποτελέσει ένα εργαστήρι έμπνευσης για παιδιά κάθε ηλικίας, αλλά να γίνει και ο συνδετικός κρίκος για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης και ενιαίας κουλτούρας στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκονται οι πανανθρώπινες αξίες.»

Οι παραστάσεις του Μικρού Εθνικού που ξεκινούν στις 2 Οκτωβρίου, στοχεύουν να αγγίξουν μια μεγάλη γκάμα παιδικών ηλικιών και περιλαμβάνουν δράσεις με θεματικές για τη σύγχρονη εποχή, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια που οργανώνονται προκειμένου να διεισδύσουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και κοινότητες, ενώ παράλληλα δημιουργείται ένας πυρήνας ερευνητικού θεάτρου που θα προσκαλεί και θα εμπεριέχει τους εφήβους, ως δημιουργούς και πρωταγωνιστές.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ κ. Στάθης Λιβαθινός, κατά την παρουσίαση του Προγράμματος της περιόδου 2018-2019.

Η Δ/ντρια Εταιρικής Κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου ΕΛΠΕ, κα Ράνια Σουλάκη, απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση.