Η ΕΚΟ ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΟ “RALLYE MONTE-CARLO HISTORIQUE ATHENS 2019”
04.02.2019

Η αφίσα της διοργάνωσης, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Από την Αθήνα εκκίνησε και πάλι το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης 30 Ιανουαρίου 2019 το «22ο Rallye Monte-Carlo Historique», γεμίζοντας περηφάνια όλους τους λάτρεις του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Το μεγαλύτερο μηχανοκίνητο γεγονός της χρονιάς στην Ελλάδα είχε την σφραγίδα της ΕΚΟ, που ως Μέγας Χορηγός είχε σημαντική συμβολή, προκειμένου να ξαναγίνει εκκίνηση στην Ακρόπολη μετά από 44 ολόκληρα χρόνια.

Η Αθήνα ήταν μία από τις έξι πόλεις που φιλοξενούν τις φετινές εκκινήσεις του Ιστορικού Ράλλυ, ενώ από τον  Ιερό βράχο της Ακρόπολης ξεκίνησαν τις προσπάθειες τους συνολικά 11 ελληνικά & 12 ξένα πληρώματα από Γαλλία, Τσεχία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Μάλτα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ και Γενικός Διευθυντής Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ, Ρομπέρτο Καραχάννας, κατά τη διάρκεια της εκκίνησης δήλωσε: «Η ΕΚΟ, για πολλοστή φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι στηρίζει, ψυχή τε και σώματι, τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μετά από πολλά χρόνια δίπλα στο Ράλλυ Ακρόπολις, φέτος ήρθε η στιγμή να πρωτοστατήσουμε και να εγγυηθούμε την επιστροφή στην πατρίδα μας ενός άλλου μεγάλου θεσμού, του ιστορικού Rallye Monte-Carlo. Ένας θεσμός, που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα το 1927 και για τελευταία κάτω από την Ακρόπολη το 1975, επιστρέφει και πάλι στην Αθήνα, χάρη στο Σ.Ι.Σ.Α. (Σύλλογο Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων) και την ΕΚΟ, που από την πρώτη στιγμή ήταν ένθερμος υποστηρικτής αυτής της ιδέας.

Εύχομαι σε όλα τα πληρώματα καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους και σας διαβεβαιώ πως, εμείς στην ΕΚΟ θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε το Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, με όλο το πάθος που μας διακατέχει».

Τα πληρώματα ξεκίνησαν το μεγάλο ταξίδι τους μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών και επέλεξαν να ανεφοδιαστούν στα υπερσύγχρονα πρατήρια ΕΚΟ του ΣΕΑ Ψαθόπυργου, όπου και κέντρισαν τα βλέμματα των παρευρισκόμενων.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Πάτρα όπου και επιβιβάστηκαν στο πλοίο προς Ανκόνα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, αφού πρώτα θα έχουν διανύσει περισσότερα από 415 χιλιόμετρα σε διαδρομές σε Ιταλία, Γαλλία και Μόντε Κάρλο.

1.	Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ και Γενικός Διευθυντής Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Ρομπέρτο Καραχάννας, κρατώντας την Ελληνική σημαία, δίνει το σήμα της εκκίνησης στο «22ο Ιστορικό Ράλλυ Monte-Carlo».

2.	Ο κ. Καραχάννας μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, λίγο πριν την πανηγυρική τελετή εκκίνησης.

3.	O κος Πέτρος Βασιλόπουλος (δεξιά), συνδιοργανωτής της φετινής εκκίνησης του RALLYE -που έλαβε χώρα στην Αθήνα μετά από 44 ολόκληρα χρόνια- μαζί με την συνοδηγό και σύζυγο του.

O κ. Πέτρος Βασιλόπουλος (δεξιά), συνδιοργανωτής της φετινής εκκίνησης του RALLYE -που έλαβε χώρα στην Αθήνα μετά από 44 ολόκληρα χρόνια- μαζί με τη συνοδηγό και σύζυγο του.