Διπλή εκπροσώπηση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών
09.07.2019

Σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία για το μέλλον του ευρωπαϊκού κλάδου διύλισης, ο οποίος έχει δεσμευτεί να συνδράμει αποφασιστικά στον φιλόδοξο στόχο της ΕΕ να ηγηθεί των παγκόσμιων προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες οι εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών Διύλισης, που ολοκληρώθηκαν με την εκλογή των νέων μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Κατά τη συνεδρίαση, ο κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Νέων Δραστηριοτήτων Ομίλου και Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών Διύλισης, ενώ η κα Λιάνα Γούτα, Διευθύντρια Ενεργειακής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Ομίλου ΕΛΠΕ, εξελέγη αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου των Πετρελαϊκών Εταιρειών Διύλισης για περισσότερα από 30 χρόνια, με ουσιαστική δράση και παρουσία και με έναν σημαντικό αριθμό στελεχών να συμμετέχουν σε Διοικητικές Ομάδες και Επιτροπές του Συνδέσμου.

«Η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή του Ομίλου στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων στις Βρυξέλλες είναι εξαιρετικά σημαντική για τον Όμιλο, ειδικά σε αυτή την περίοδο των τεράστιων αλλαγών που σχεδιάζονται και δρομολογούνται στην Ευρώπη για την Ενεργειακή Μετάβαση, σύμφωνα με τις Διεθνείς Συμφωνίες για την Κλιματική Αλλαγή. Καθώς η Ελλάδα αποκτά νέο ρόλο στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης, ο Όμιλος ΕΛΠΕ καλείται να χαράξει το δικό του Όραμα για τις επόμενες δεκαετίες, παρέχοντας προσιτή ενέργεια και καύσιμα χαμηλού άνθρακα για την οικονομία και την κοινωνία», δήλωσε ο κ. Αλεξόπουλος μετά την εκλογή των δύο μελών της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου.

Ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Πετρελαϊκών Εταιρειών εδρεύει στις Βρυξέλλες και εκπροσωπεί το σύνολο της ευρωπαϊκής Διύλισης, καθώς συμμετέχουν σε αυτόν και οι 40 εταιρείες που λειτουργούν διυλιστήρια στην Ευρώπη. Πρόσφατα, ο κλάδος “FuelsEurope” του Συνδέσμου παρουσίασε την ολοκληρωμένη πρόταση της ευρωπαϊκής διύλισης για την μετάβασή της στην οικονομία χαμηλών εκπομπών  άνθρακα, με  τίτλο «Όραμα 2050». Κατά την ενεργειακή μετάβαση, η βιομηχανία διύλισης δεσμεύεται - μεταξύ άλλων - ότι θα εξακολουθήσει να μειώνει τις εκπομπές CO2 και θα προμηθεύει την αγορά με υγρά καύσιμα και προϊόντα με προοδευτικά χαμηλότερη περιεκτικότητα σε άνθρακα, ενισχύοντας έτσι την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κλίμα και διασφαλίζοντας την ενεργειακή διαφοροποίηση, αλλά και την ασφάλεια εφοδιασμού των κρατών-μελών της.