Βράβευση του CEO της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γρηγόρη Στεργιούλη, στο 6ο Ετήσιο Capital Link - CSRinGreece Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης: «Αντιμετωπίζοντας τις Προκλήσεις»
27.06.2016

Στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ κ. Γρηγόρη Στεργιούλη, απονεμήθηκε το Ελληνικό Βραβείο “2016 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD” κατά το Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Αντιμετωπίζοντας τις Προκλήσεις», που διοργάνωσε για 6η συνεχή χρονιά η Capital Link με το CSRinGreece.

Η διοργάνωση έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 27/6 στο ξενοδοχείο HILTON, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, καθώς και στην αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική κοινωνία.

Η βράβευση στο πρόσωπο του κ. Στεργιούλη έγινε ως αναγνώριση της πολύπλευρης κοινωνικής προσφοράς των ΕΛΠΕ, ενώ το βραβείο “2016 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD” απένειμε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κ. Γιώργος Πατούλης.

Κατά την ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γρηγόρης Στεργιούλης αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συνολικού ύψους €3,6 εκατ. που υλοποιεί ο Όμιλος, δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και του προσφυγικού, στην φροντίδα και ανακούφιση ευπαθών ομάδων πληθυσμού, άνεργων και άπορων, στην ενίσχυση τοπικών κοινωνιών,  Δομών των Δήμων και της Εκκλησίας, Φορέων και ΜΚΟ που επιτελούν σημαντικό έργο, αλλά και σε προγράμματα στήριξης της εκπαίδευσης και της απασχόλησης της Νέας Γενιάς.

«Εν μέσω της κρίσης που βιώνουμε, αποφασίσαμε να περιορίσουμε τα λειτουργικά μας έξοδα, να επανεξετάσουμε τα επενδυτικά μας προγράμματα, να περικόψουμε κάθε τι που φάνταζε περιττό. Όμως, ούτε μια στιγμή δεν σκεφτήκαμε να περιορίσουμε την προσφορά μας στην κοινωνία. Γιατί, σε τέτοιες περιόδους, οι υγιείς και κοινωνικά υπεύθυνες εταιρείες έχουν την υποχρέωση να πρωτοστατούν και να στέκονται αρωγοί στην αντιμετώπιση των συνεπειών από αυτές τις κρίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ,  κ. Γρηγόρης Στεργιούλης.

(Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά τη παρουσίαση του Διευθύνοντος Συμβούλου)