ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛ.ΠΕ. ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΘΕΣΜΟΥ “BUSINESS DAY”
05.07.2017

Οι προκλήσεις και προοπτικές μιας σύγχρονης επιχείρησης στον τομέα της Ενέργειας και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τη νέα Γενιά, αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης και ευρείας ανταλλαγής απόψεων μεταξύ στελεχών του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και φοιτητών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Παρασκευή, 26 Ιουνίου, τις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου και Ελευσίνας όπου λειτουργούν δυο από τα πλέον σύγχρονα διυλιστήρια της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η συγκεκριμένη εκδήλωση, που συνδέει για άλλη μια φορά τον Όμιλο ΕΛ.ΠΕ με την Ακαδημαϊκή κοινότητα, εντάσσεται στο πλαίσιο της υποστήριξης που παρέχει η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνολικά στον θεσμό «Panorama Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» και στο Business Day.

Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στους χώρους διύλισης και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλη την εφοδιαστική αλυσίδα των πετρελαιοειδών, τις διεργασίες διύλισης και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών που εγγυώνται την υψηλή ποιότητα καυσίμων, σε συνδυασμό με την τήρηση όλων των προδιαγραφών ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος. Παράλληλα, συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις με στελέχη της Παραγωγής για τις απαιτήσεις του περιβάλλοντος εργασίας και τις καθημερινές προκλήσεις.

Στη συνέχεια έλαβαν μέρος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με εκπροσώπους από όλους τους καίριους τομείς του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Στο πάνελ συμμετείχαν ανώτατα στελέχη του κλάδου Εμπορίας (κ. Ρ. Καραχάννας), Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων (κ. Γ. Γρηγορίου), Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (κ. Σ. Καπέλλος), Πληροφορικής και Συστημάτων (κ. Ν. Πεππές), Εταιρικών Σχέσεων (κ. Γ. Κορωναίος), Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (κα. Ρ. Σουλάκη), Σχέσεων με Επενδυτές (κ. Β. Τσάιτας), Ασφάλειας-Υγείας-Περιβάλλοντος (κ. Α. Λιάλιος), Ανθρώπινου Δυναμικού (κ. Γ. Καλαθάς), Εταιρικής Διακυβέρνησης (κα. Χ. Σταμπουλτζή), ενώ το διάλογο μεταξύ στελεχών και φοιτητών συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Λυγερός. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν, το παρόν και το μέλλον του Ομίλου στο σύγχρονο ανταγωνιστικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της ενέργειας, καθώς και η αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργούνται για απασχόληση.

Ο θεσμός του “Business Day” διοργανώνεται με ιδιαίτερη επιτυχία -επί σειρά ετών- από τον ομότιμο καθηγητή κ. Ιορδάνη Λαδόπουλο και την ομάδα του και αφορά σε εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών και αποφοίτων διαφόρων πανεπιστημίων (Πολυτεχνείο, Οικονομικές Σχολές, Σχολές Θετικών Επιστημών κτλ), ηλικίας 18 – 30 ετών, σε πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι οποίες συνοδεύονται από παρουσιάσεις-σεμινάρια ανώτατων στελεχών των συγκεκριμένων Εταιρειών. Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στηρίζει ενεργά τον συγκεκριμένο θεσμό, όπως και κάθε πρωτοβουλία που προωθεί την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα της νέας Γενιάς και επικεντρώνεται σε θέματα τεχνολογίας στον τομέα της Ενέργειας.