ΣΕΕΠΕ:40 Χρόνια βάζουμε την Ελλάδα μπροστά!
05.10.2017

Στην φωτογραφία, διακρίνονται (από αριστερά): ο αντιπρόεδρος ΣΕΕΠΕ κ. Ρομπέρτο Καραχάννας, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Πρόεδρος ΣΕΕΠΕ κ. Γιάννης Αληγιζάκης.

Κάλεσμα για αποφασιστικότητα και συντονισμό με κρατικές υπηρεσίες και φορείς
του Κλάδου για την εξυγίανση της αγοράς

Τα 40 χρόνια συνεχούς και συνεπούς προσφοράς στην ελληνική οικονομία γιόρτασε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Τρίτης, 3 Οκτωβρίου, στο Περιστύλιο του Ζαππείου ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ), παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, πολιτικών κομμάτων, του επιχειρηματικού κόσμου, δημοσιογράφων, Φορέων του Κλάδου, καθώς και των Εταιριών - Μελών του. Χαιρετισμό εκ μέρους της Πολιτείας απεύθυναν, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξη, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθώς και η πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κα Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, κ. Ρομπέρτο Καραχάννας, στον χαιρετισμό του έκανε μία σύντομη αναδρομή στις ημερομηνίες σταθμούς για την αγορά των καυσίμων, επισημαίνοντας πως «ο Σύνδεσμός μας ήταν και είναι ενεργά παρών, λειτουργώντας με συνέπεια και υπευθυνότητα». Επιπροσθέτως, τόνισε ότι σε μια χρονική συγκυρία που το παγκόσμιο ενεργειακό τοπίο επηρεάζεται από παράγοντες όπως οι τεχνολογικές εξελίξεις και η κλιματική αλλαγή, οι Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών - μέσω του ΣΕΕΠΕ - έχουν τη θέληση, την εμπειρία και τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσουν στη διαμόρφωση της μελλοντικής ενεργειακής αγοράς της χώρας, τονίζοντας παράλληλα τη μεγάλη σημασία της συνεργασίας του Συνδέσμου με ένα από τα μεγαλύτερα Ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Επίσης, με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ανακοίνωσε τη χορηγία εκ μέρους των Εταιριών - Μελών του ΣΕΕΠΕ προς την Πολιτεία, για την προμήθεια ειδικού οχήματος προκειμένου να διεξάγονται μυστικές έρευνες ακρίβειας παραδόσεων στα πρατήρια.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ κ. Γιάννης Αληγιζάκης, αναφέρθηκε διεξοδικά στο ρόλο του Συνδέσμου, τη συνεισφορά του στο κοινωνικό προϊόν και την αμέριστη υποστήριξη που παρέχει στην Πολιτεία για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του Κλάδου. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, αυτό που χρειάζεται ο Κλάδος είναι να υπάρχει μεγαλύτερη βούληση και αποφασιστικότητα στην εφαρμογή και υλοποίηση των απαραίτητων μέτρων. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους Φορείς, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, καθώς επίσης και τα αρμόδια Υπουργεία να συντονίσουν τις ενέργειες και τις κοινές δράσεις τους στον έλεγχο της αγοράς. Τέλος, υπογράμμισε ότι η Πολιτεία και οι Φορείς του Κλάδου θα πρέπει να συνεργαστούν στενά, με αμοιβαία εμπιστοσύνη, για τη διαμόρφωση ενός υγιούς και σταθερού επιχειρηματικού πλαισίου με μακροχρόνιο ορίζοντα, για το συμφέρον του Έλληνα Καταναλωτή και της Εθνικής Οικονομίας.

Ο Σύνδεσμός μας θα είναι παρών για να βρούμε μαζί λύσεις, τεχνολογίες και τρόπους, ώστε να συνεχίζουμε να βάζουμε την Ελλάδα μπροστά και τα επόμενα χρόνια!