Ανακοίνωση – Αποδοχή προσφοράς ΔΕΣΦΑ
19.04.2018

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. (ΕΛΠΕ) και του ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. αποφάσισαν σήμερα την αποδοχή της προσφοράς ύψους €535 εκατ. της κοινοπραξίας των εταιρειών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys S.A. για την πώληση ποσοστού 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ Α.Ε. (35% συμμετοχή της ΕΛΠΕ και 31% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ). Η ΕΛΠΕ από την πώληση θα εισπράξει €283,7 εκατ.

Επιπλέον το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΠΕ συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της στις 14 Μαΐου 2018 για την έγκριση της ανωτέρω συναλλαγής που απαιτείται κατά το νόμο.

Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε διαδικασία έγκρισης από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

[Η τράπεζα Barclays Bank PLC είχε ρόλο χρηματοοικονομικού συμβούλου της Εταιρείας, ενώ η δικηγορική εταιρεία Clifford Chance ενήργησε ως διεθνής νομικός σύμβουλος της Εταιρείας επί θεμάτων Ευρωπαϊκού Δικαίου στη συναλλαγή.]