5 χρυσά βραβεία και 1 κορυφαία διάκριση για τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στα Health & Safety Awards 2021
01.06.2021

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ τιμήθηκε με 5 χρυσά βραβεία και την κορυφαία διάκριση Occupational Health & Safety Team of the Year στα Health & Safety Awards 2021.

Και οι πέντε υποψηφιότητες του Ομίλου κέρδισαν το χρυσό βραβείο της αντίστοιχης κατηγορίας και αφορούσαν δράσεις που υλοποιήθηκαν, υπό συνθήκες πανδημίας και Γενικής Συντήρησης των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ασπροπύργου.

Ο Όμιλος βραβεύτηκε για τις εξής δράσεις:

1. Αναβάθμιση & Εκσυχρονισμός Εγκαταστάσεων– Υλοποίηση Έργου Περιμετρικής Ανίχνευσης Εκρηκτικών Αερίων και Εξοπλισμού Πυροπροστασίας για τον Έγκαιρο Εντοπισμό και τη Μείωση των Επιπτώσεων από Ενδεχόμενο Συμβάν σε Γειτονική Εγκατάσταση Υγραερίων
  2. Κινητή μονάδα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών– Ομάδα Διάσωσης Απεγκλωβισμού από Περιορισμένους Χώρους και Σημεία σε Ύψη Χωρίς Πρόσβαση, σε Συνεργασία της Ομάδας Πυρασφάλειας ΕΛΠΕ-ΒΕΑ με την Active Point
  3. Δράσεις πρόληψης Covid-19– Διαχείριση Covid-19 στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, μέσω της ‘’Πολιτικής Ομίλου ΕΛΠΕ για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Προβλημάτων από την Πανδημία Κορωνοϊού (COVID-19)
  4. Καινοτομία στα θέματα Υ&Α– Έλεγχος Ηλεκτρολογικού και μη Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού σε περιοχές ΑΤΕΧ & Διαχείριση των Ευρημάτων με το ψηφιακό εργαλείο ErgoATEX
  5. Αξιοποίηση τεχνολογιών– Αξιοποίηση Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ), στο Πλαίσιο Επιτήρησης Απαιτήσεων ΥΑΕ Γενικής Συντήρησης (GTA 2020) ΕΛΠΕ/ΒΕΑ

Στις σημαντικές διακρίσεις που σημειώθηκαν στις παραπάνω κατηγορίες, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνεργάστηκε με τις εταιρείες Active Point AEBE, ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ Α.Ε. και HELLENIC DRONES SA.

Η εκδήλωση απονομής πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021, στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ, υπό απόλυτα ασφαλείς συνθήκες, προσαρμοσμένες πλήρως στα υγειονομικά μέτρα των ημερών.

Τα Health & Safety Awards επιβραβεύουν τις εταιρείες που δημιουργούν και διατηρούν ασφαλείς χώρους εργασίας, αναπτύσσουν κουλτούρα προληπτικής υγείας και ασφάλειας και αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση στους κλάδους που ανήκουν.

Τα βραβεία διοργάνωσε, για 8η χρονιά, η Boussias, υπό την Αιγίδα του ΕΛΙΝΥΑΕ.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση απονομής των βραβείων. Διακρίνονται (από αριστερά): Ευάγγελος Τζίτζης, CEO Hellenic Drones SA, Κωνσταντίνος Πανταζής, Διευθυντής Διυλιστηρίου Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ασπροπύργου ΕΛΠΕ, Αστέριος Λιάλιος, Διευθυντής Υγιεινής, Ασφάλειας & Περιβάλλοντος Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ασπροπύργου ΕΛΠΕ, Αλεξάνδρα Τσίγκα, Χημικός Μηχανικός Τμήματος Υγιεινής & Ασφάλειας Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ασπροπύργου ΕΛΠΕ, Αντώνιος Παππάς, Υποδιευθυντής  Τμήματος Υγιεινής & Ασφάλειας Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ασπροπύργου ΕΛΠΕ, Άγγελος Ασσαργιωτάκης, Διευθυντής Εκπαίδευσης & Εργασιών σε Ύψος Active Point AEBE, Γεώργιος Καβαθάς, Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Covid-19 Ομίλου ΕΛΠΕ, Βασίλειος Κοκλάνης, Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός/ Επιθεωρητής Ασφαλείας Τμήματος Υγιεινής & Ασφάλειας Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ασπροπύργου ΕΛΠΕ