COVID-19: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ως ο μεγαλύτερος ενεργειακός Όμιλος της χώρας και πρωτοπόρος στο δρόμο της ενεργειακής μετάβασης, αναπτύσσει την στρατηγική του με θεμελιώδη αρχή την ασφαλή και βιώσιμη λειτουργία των δραστηριοτήτων του με σεβασμό στο περιβάλλον, την κοινωνία και τον άνθρωπο.

Εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης, λόγω του κορωνοϊού, ο Όμιλος εξασφάλισε και συνεχίζει να εξασφαλίζει συνθήκες μέγιστης ασφάλειας για την προστασία του ανθρώπινου δυναμικού, τους πελάτες, τις αλυσίδες εφοδιασμού και την απρόσκοπτη συνέχιση των δραστηριοτήτων του.

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ο Όμιλος ενισχύει το θετικό του αποτύπωμα στην καταπολέμηση της πανδημίας σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

Η συνολική κοινωνική προσφορά του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η μεγαλύτερη που δόθηκε από επιχειρηματικό Όμιλο και ανέρχεται σε 8 εκατομμύρια ευρώ.

helpe;covid19;pandemic;πανδημία;csr;συνεισφορά;εκε;εταιρική υπευθυνότητα

Covid-19: Πρωτοβουλίες & Δράσεις

Πιστοποίηση Covid Shield

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ολοκλήρωσε το σύνολο των διαδικασιών για την πιστοποίηση Covid Shield στην ανώτατη βαθμίδα "Εxcellent", για τις βιομηχανικές και εμπορικές του εγκαταστάσεις καθώς και τα γραφεία που φιλοξενούν τις διοικητικές δομές στις 6 χώρες που δραστηριοποιείται.

Το Ιδιωτικό Σχήμα Πιστοποίησης «Covid-Shield» αναπτύχθηκε από την TÜV AUSTRIA Hellas και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Σχήμα Πιστοποίησης με στόχο την αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις πιστοποιημένες επιχειρήσεις που το εφαρμόζουν. Στο πλαίσιο αυτό, με υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας, κοινωνικής συνείδησης και επιχειρηματικής ηθικής, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ από την πρώτη κιόλας ημέρα της υγειονομικής κρίσης, κινητοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας.

helpe;covid19;pandemic;πανδημία;csr;συνεισφορά;austria;covidshield

Για τους ανθρώπους μας

Με πρωταρχικό στόχο την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων του, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ προχώρησε σε συγκεκριμένες και στοχευμένες ενέργειες, μέσα από ένα κοινό και ομοιόμορφο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, το οποίο περιλαμβάνει:

 • Συγκρότηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid -19 σε εγκαταστάσεις διυλιστηρίων, εμπορίας και κτίρια γραφείων.
 • Υλοποίηση δομημένου Προγράμματος απομακρυσμένης εργασίας σε συγκεκριμένες οργανωτικές μονάδες.
 • Συνεχής και αδιάκοπη  τροφοδοσία των εγκαταστάσεων με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας τύπου FFP2, φόρμες και γάντια νιτριλίου μιας χρήσης).
 • Αύξηση του αριθμού Ιατρών Εργασίας στις εγκαταστάσεις όπου υπάρχει μεγάλη πληθυσμιακή συγκέντρωση και συνεργασία εξειδικευμένου λοιμωξιολόγου με την Συντονιστική Επιτροπή του Ομίλου.
 • Δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, για τους εργαζόμενους, η οποία υλοποιείται με τη συνεργασία ειδικών συμβούλων.
 • Διαρκής ενημέρωση του προσωπικού για τις δράσεις που υλοποιεί ο Όμιλος, με στόχο την  αντιμετώπιση της πανδημίας, μέσω των ειδικών τευχών ΝΕΑ-19.

Για τους πελάτες μας

Εξίσου σημαντική προτεραιότητα για τον Όμιλο αποτελεί η Υγεία και η ασφάλεια των πελατών που εξυπηρετούνται από τα πρατήρια των δικτύων ΕΚΟ και ΒΡ.

Σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των πρατηρίων, διαμορφώθηκε Πολιτική για τον κορωνοϊό που περιλαμβάνει ειδικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την αποφυγή διάδοσης της ασθένειας, καθώς και οδηγίες για τη διαχείριση περιστατικών με την υποψία ή τη διαπίστωση κρούσματος.

Τα πρατήρια ΕΚO και BP εναρμονίζονται με τους κανόνες που εκδίδει το Υπουργείο Υγείας, και τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και τις συνθήκες υγιεινής, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η εξαιρετικά δύσκολη περίοδο της πανδημίας, επηρέασε ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών με σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο. Σε αυτό το πλαίσιο, και με στόχο την ευρύτερη στήριξη της κοινωνίας, τα πρατήρια ΕΚΟ υλοποίησαν τη δράση «Μένουμε Σπίτι» προσφέροντας 5% έκπτωση και 12 άτοκες δόσεις για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης (Μάρτιος, Απρίλιος και Δεκέμβριος 2020)

Για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ από την έναρξη της πανδημίας, έθεσε σε εφαρμογή ένα ολιστικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης. Η επιλογή και υλοποίηση των δράσεων πραγματοποιείται από ομάδα στελεχών του Ομίλου σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, ώστε να μεγιστοποιηθούν και να επιταχυνθούν τα θετικά αποτελέσματα στη διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης. Στόχος ήταν και παραμένει, να ενδυναμωθούν οι δυνατότητες του ιατρικού συστήματος στους τομείς της πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας, αλλά και της μετέπειτα πορείας και διαχείρισης όσων θα νοσήσουν από την ασθένεια.

Η μέχρι τώρα συνεισφορά του Ομίλου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας περιλαμβάνει:

Για την κοινωνία

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στέκεται δίπλα στην κοινωνία, στηρίζοντας πρωτοβουλίες που προσβλέπουν στη βραχυπρόθεσμη, αλλά και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας. Ταυτόχρονα, δεσμεύεται να είναι σταθερά παρών, να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να συνεισφέρει σε όλους τους τομείς για την ομαλή μετάβαση της χώρας μας στην κανονικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν πραγματοποιηθεί:

 • Δωρεά 1,5 εκατομμυρίου λίτρων καυσίμων κίνησης για την αερομεταφορά ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και αναλωσίμων, σε συνεργασία με την Aegean Airlines σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και για την πραγματοποίηση καθημερινών απολυμάνσεων στους όμορους Δήμους των εγκαταστάσεων καθώς και στους δήμους της Αθήνας, Κηφισιάς και Θεσσαλονίκης.
 • Δωρεά Μέσων Ατομικής Προστασίας (μάσκες, γάντια μιας χρήσης) και φαρμάκων σε νοσοκομειακούς φορείς, Σώματα Ασφαλείας, Δήμους και Οργανώσεις (Νοσοκομείο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», ΕΚΑΒ, Δήμοι Δυτικής Αττικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, Δήμος Μεγίστης-Καστελόριζο, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, Περιφέρεια Αττικής).
 • Δωρεές σε ΜΚΟ και Ιδρύματα για ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, λόγω των αυξημένων αναγκών που προκλήθηκαν από την πανδημία Covid-19 (ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ, ΓΑΛΙΛΑΙΑ, GIVMED, ΕΛΕΠΑΠ).
 • Δωρεά 2.000 αντιδραστηρίων στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ για τη διενέργεια ελέγχων σε δομές της Περιφέρειας Αττικής.
 • Δωρεά 3.000 rapid tests διάγνωσης κορωνοϊού στο Δήμο Κοζάνης.
 • Κάλυψη κόστους  απολυμάνσεων σχολικών δομών στην Περιφέρεια Αττικής .
 • Διοργάνωση ψηφιακού εκπαιδευτικού προγράμματος απασχόλησης παιδιών Δημοτικού και δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τη διευκόλυνση υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και τη συμβολή στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων μακροπρόθεσμα.
 
Copyright © 2020 ELPE.All rights Reserved | Όροι Χρήσης | Ρυθμίσεις Cookies