ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η HELLENiQ ENERGY αφουγκράζεται τις κοινωνικές ανάγκες και αναλαμβάνει ενεργό ρόλο, εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ, παράλληλα, συμβάλλουν στην κοινωνική πρόοδο. 

 

Πρόγραμμα προσφοράς πετρελαίου θέρμανσης

Ο Όμιλος, εδώ και 14 χρόνια, προσφέρει πετρέλαιο θέρμανσης, κατά την περίοδο του χειμώνα, σε δημόσιες δομές, όπως σχολεία στους όμορους δήμους όπου δραστηριοποιείται, που το έχουν ανάγκη. Από το 2009 έχουν προσφερθεί περισσότερα από 2.500.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης σε πάνω από 1.700 δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα των όμορων δήμων, δημιουργώντας ενδεδειγμένες μαθησιακές συνθήκες για πάνω από 310.000 μαθητές.

Φέτος, αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης στην κοινωνία, η HELLENiQ ENERGY με το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Κύμα Ζεστασιάς», επεκτείνει αυτές τις δράσεις.

Συγκεκριμένα, η HELLENiQ ENERGY θα καλύψει, μέσα από τις εταιρίες του Ομίλου, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και ΕΚΟ, όλες τις ανάγκες του χειμώνα σε πετρέλαιο θέρμανσης ΕΚΟ στα μεγαλύτερα Δημόσια Παιδιατρικά Νοσοκομεία της χώρας, «Η Αγία Σοφία», «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» και «Παίδων Πεντέλης» στην Αττική, καθώς και στις παιδιατρικές νοσηλευτικές μονάδες του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί πρόγραμμα δωρεάν προσφοράς πετρελαίου θέρμανσης σε πολυμελείς οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων, καλύπτοντας έως 500 λίτρα ανά οικογένεια. εν όψει και της εορταστικής περιόδου. Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας την πολύτιμη στήριξη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Ειδικότερα, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας https://zestasia.helleniq.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά τις πληροφορίες του προγράμματος και τους όρους συμμετοχής και να κάνουν την αίτησή τους έως τις 31/12/2022. 

 

Αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19

O Όμιλος με αίσθημα ευθύνης συνέβαλε στη συλλογική εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης, το 2020 και το 2021, στηρίζοντας εμπράκτως το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την Κοινωνία, με δωρεές συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. Ευρώ.

Βλ. περισσότερα εδώ.

 

Προσφορά βασικών αγαθών ανάγκης

Υποστηρίζει τη λειτουργία των κοινωνικών παντοπωλείων και των ενοριών των δήμων που γειτνιάζουν με τις εγκαταστάσεις του, προσφέροντας σε μηνιαία βάση αγαθά πρώτης ανάγκης σε περισσότερες από 1.750 οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

 

Στήριξη του Οργανισμού Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος (Make-A-Wish)

Με στόχο να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στη νέα γενιά, ο Όμιλος στήριξε τον Οργανισμό Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος (Make-A-Wish) και διέθεσε σε όλα τα παιδιά των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας, Μεγαρέων και Δέλτα Θεσσαλονίκης, 15.000 «Αστέρια της Ευχής», ώστε ο Οργανισμός να εκπληρώσει τις ευχές έξι παιδιών με σοβαρές ασθένειες, που κατοικούν στο Θριάσιο και τη Θεσσαλονίκη.

 

Στήριξη σε Ιδρύματα και φορείς της Κοινωνίας των πολιτών

Ο Όμιλος για ακόμα μια χρονιά, ενίσχυσε το έργο διαφόρων οργανισμών που μεριμνούν για τη στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, εκφράζοντας έτσι ένα μήνυμα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

 
Copyright © 2020 ELPE.All rights Reserved | Όροι Χρήσης | Ρυθμίσεις Cookies